Ädel crazy-adel i trikåer

ccc_litenbild_web_thomas-petri

Crazy Christmas Cabaret hade premiär på sin senaste show den 15 november i Tivolis Glassalen. Det är 34e gången Vivienne McGee släpper loss i vad som har blivit en institution strax innan jul, Crazy Christmas Cabaret.

Vad som egentligen förväntas av publiken är att man är lika aktiv som de medverkande på scen och det kan komma som en överraskning för de som aldrig varit med om något liknande. Och kanske är det just interaktionen som gör Crazy Christmas Cabaret så unik och att publiken kommer tillbaka år efter år.

Varje år fokuserar man på ett nytt tema och genom åren har ”Bent the Gladiator”, ”Bored of the Rings” och ”Smartacus” kärleksfullt skruvats till en helhetsupplevelse med fart och fläkt. Showen spelas på engelska men man behöver inte vara jätteduktig för att hänga med i de halsbrytande turerna där nutid blandas med dåtid med många referenser utanför det givna temat för kvällen.

Årets show är döpt till ”Shakin´Up Sherwood” och utspelar sig på medeltiden när Robin Hood och hans ystra mannar härjade i Sherwoodskogen. Den slemme sheriffen av Nottingham smider planer på att inte bara roffa åt sig undersåtarnas pengar utan också Lady Marion. Men Alania D´Ell, Little John och Gordon Ramsey vill annat. Den fryntlige Broder Tuck finner på råd och Nurse May Ophelia Cox Balls fixar biffen. Men när William Tell gör entré ställs allting på huvudet och Baron Guy the Geezer får det hett om öronen. Men vänta, vem kommer här? Den blonda, långhåriga alven Legoklods skuttar in och nästan ner i spagat utför han mystiska handrörelser… Också en viss Ronald Rump ser till att det blir riktigt dålig stämning i Sherwoodskogen.

Crazy Christmas Cabaret har lyckats göra en fullpoängare, igen. Det är helgalet, fantastiskt roligt och i ett halsbrytande tempo. Det går inte att undvika att ryckas med i tempot och den humoristiska atmosfären. Lite som Monty Pythons bästa fast inte så crazy att publiken helt tappas bort. Om Clease & Co hade fortsatt så hade man nog varit ungefär som Crazy Christmas Cabaret är idag. Att publiken är delaktig i galenskapen är väldigt underhållande och ett klassiskt Crazy-grepp. Här hojtas det friskt ”Hooray” åt Robin och hans hejdukar eller ”Boo” åt skurkarna, bl a. Sammantaget så dubbar vi Crazy Christmas Cabaret till ädel humoradel och ger årets show fem ”Hooray!”

Foto: Thomas Petri

Stjarnor_5st