American Idiot

Kritikerrosad rockmusikal på Christiania i Köpenhamn. Bruno Mitsogiannis spelar Johnny i en uppsättning som pressen har gett toppbetyg och kallar för ”det fedeste show i byen” (BT, 6 stjärnor).

Minns du Boulevard of Broken DreamsWake Me Up When September Ends eller titelsången American Idiot? Upplev årets ikoniska rockmusikal, där varje kubikcentimeter af Den Grå Hal på Christiania i Köpenhamn vibrerar av frustrationer, känslor och drömmar i Green Day’s American Idiot. Några av Nordens bästa musikalartister tolkar Green Day’s hits tillsammans med en 8 man stor orkester i en storslagen scenografi. Upplev Christiania på ett helt unikt sätt!

 Föreställningen följer karaktärerna Johnny, Will och Tunny under ett år av deras liv, och är en berättelse om mod och modlöshet, om kärlek och sorg.

 Regissören Tim Zimmermann har skapat en enastående uppsättning i Benjamin la Cours nyskapande scenografi (känd för Ringaren i Notre Dame och Into the Woods i Tivoli).

 Föreställningen ges på engelska, varar 90 minuter utan paus och spelas till och med den 22 Oktober, www.americanidiot.dk