Fredagsmys på Stjärnteatern

Äntligen har det kommit ett mysigt barhäng med konserter till Lund. Och, tack o lov, inte till centrum! Enkelt att ta sig, gott om plats på plats och jättesköna fåtöljer i teatern.
Att komma in i en hotellfoajé med en så lyxig rymdkänsla är fantastiskt. Ögonen dras till en trappa längst bort och ett område med mer dunkel, mysljus och en person som ser ut att välkomna alla. Dit ska vi och dit går vi med förväntan innanför ”gåut”-kläderna.

Annika, Det Händer Skåne & Köpenhamn, och Emil, Stjärnteatern.

Emil är den självklara värden!

Vi blir varmt mottagna och det verkar som om alla i personalen ler för att de själva är glada och har en förväntan på kvällen. Dessutom är ingången till teatern ingen annanstans i hotellet utan man håller bara till höger om baren. Smidigt och det känns som om den är till bara för oss som är däruppe i fredagsmyset.
Många har upplevt heltäckningsmattans dämpande av sorl när vi steppat ut på dans och barhäng i diverse städer och på diverse hotell och nattklubbar. Det är ljuvligt för dem som vill prata med varandra. Här får den hjälp av klädda ståbord med ljusändrande bordslampor, lite nostalgiska blir vi av det och minns klubbkvällar anno 80- och 90-tal.
Det är så tacksamt att slippa ta mat ur formar och karotter, här är allting inlindat eller på annat sätt serverat, lätt åtkomligt och man känner inte att man måste jaga tillbaka för att ta mer innan det tar slut. En lugnt, och på riktigt, gående bord där inte någon verkar frestad att tränga sig. Åh, så skönt!

Konserten med Eric Gadd var så bra som man förväntar sig om man redan gillar hans musik. Känner man dåligt till den så ska man absolut söka upp de konserter han gör för han kan lira gura så det stänker om det. En av de svängigaste singelkonserterande jag hört på länge och med en skön stil i snack och publikkontakt. Han verkar gilla kvällens gig.

Vi lämnar teatern och vill gärna dröja oss kvar och det visar sig vara en utmärkt idé. Det är det fler som kommit på och nu när alla vet att det är en bra avslutning så…

Vill man så kan man alltid äta i hotellrestaurangen innan, och kanske sova över när man ändå är där, men att Stjärnteatern har hittat SITT ställe, det är helt klart!

#magasinetdethander

Vilka var vi då? Undertecknad heter Annika Sjösten och jag hade med mig en bra kritiker i min goda vän Marie.