Jill Johnson – Welcome to Christmas Island

Jill Johnson, Anders Berglund och eminenta Sandviken Big Band skapar en verklig konsertkväll på Malmö Live.

I fredags, den 16 november, sorlade konsertsalen på Malmö Live av förväntan – det är turnépremiär på konserthuset. Bland rösterna hördes de somi första hand var där för svänget ett storband ger, för andra var Jill Johnson den viktigaste orsaken och alla verkade vara där för att julens stämningar och atmosfär är något man ser fram emot. Rubriken ”Welcome to Christmas Island” skapar också många tankar om vilka melodier som kommer att framföras.

Sandviken Big Band

Självklart startar konserten med ”Welcome to Christmas Island” och förväntan att det inte bara blir väldigt välkända låtar stiger. Redan nu inser jag vilka fantastiska musiker storbandet består av. Så säkra och samspelade och med en följsamhet som bara stort musikaliskt kunnande ger. Anders Berglunds arrangemang sitter säkert i instrumenten och hans jobb blir avslappnat i kontakten med publiken, Jill och musikerna. Det är väl genomtänkt vilka instrument som ska få höras extra i de olika numren

Jill Johnson

Jill är inte en vokalissa så som vi hör dem i filmerna från förr. Hennes röst är dynamisk och uttrycksfull med en kvalitet som gör att man lyssnar och dras in i låtarnas atmosför. De flesta numren får ett litet försnack som berättar en historia eller en känsla. Mycket trevligt och säkert tycker några att det är för mysigt och andra att det kunde vara ännu mer julmys. Vi tycker det balanserar bra och ger olika samtalsämnen till oss. Det märktes också efteråt när vi alla skulle vidare.

Intryck och uttryck

Det är härligt att se glamorösa scenkläder, lackskor som blänker och en liten blomma på smokingen. Det fanns de som kommenterade bristen på rekvisita som skönt och de som saknade en snögubbe eller något annat juligt. Någon sa: Men jag såg det framför mig… Bästa kommentaren hittills till hur man kan beröras; ibland av en viss låt, ibland av hela konserten.
Just på Malmö Live behöver man inte tveka om första raden, det är riktigt bra att sitta där också. Man är verkligen nära och kan sitta helt normalt. Ett bra ställe att stampa, knäppa eller klappa takten till Sveriges svängiga storband.

Ta gärna chansen att lyssna till ett mycket bra Sandviken Big Band och en lyxig Jill Johnson och få Anders Berglunds säkra musikaliska guidning, med inslag av sång, under en riktig konsertkväll på väg mot julen.

 

Welcome to Christmas Island, Malmö Live den 16 november 2018

 

Christmas Island
It’s beginning to look a lot like Christmas
I will wait for you
Blue December
Mistletoe and holly
Christmas time is here
The man with the bag
After you’ve gone
Moon river
Christmas journey
White Christmas (instrumental)
Cheek to cheek
What are you doing on New Years Eve
Winter wonderland
Ain’t nothing like Christmas
I wish it was Christmas
Crazy in love
When you wish upon a star
Let it snow

I can’t give you anything but love
Silver bells