Kosmisk smisk med Trump(f)

I år firar Crazy Christmas Cabaret 35-års jubileum med sin nya show ”Planet Rump – The Farce Awakens”, en kärleksfull travesti på George Lucas rymdepos ”Star Wars” I ett hiskeligt tempo presenteras karaktärerna Ronald Rump, Kim Pong Pu, Luke Skystalker, Onli One Karaoke, Daft Visor och flera lätt igenkännbara personligheter från både filmens värld och den verkliga världen i en centrifug av händelser som leder fram till att världen till slut räddas av Princess Liar och Wonder Woman. Det gäller verkligen att ha spänt säkerhetsbältet för tempot är högt och man refererar oavbrutet högt och lågt, vänster till höger fast med samma finurliga humor som utmärker ett intelligent manus.

Ensemblen bakom Crazy Christmas Cabaret är alla garvade revyrävar med Vivienne McGee i spetsen och för att en revy skall vara rolig så krävs inte bara ett genomarbetat manus utan också skådespelare med yppersta finkänsla för timing. En nysning levererad en bråkdel av en sekund tidigt eller sent blir just bara det, en nysning. Men om den tajmas perfekt så uppstår skön komik till publikens stora förtjusning.

Själva historien är så invecklad att den inte går att återge men inte så invecklad att man inte hänger med som publik.Och just publiken är en stor tillgång för McGee & Co då de i högsta grad är involverad i showen. Inte helt ovilligt deltar publiken i showen och skratten duggar tätt.

Det är bara att kapitulera inför ännu ett julspektakel av yppersta märke. Kanske lite väl pratigt på sina ställen men det behövs för att lägga ytterligare anslag för kommande tokerier. Samspelet mellan David Bateson som bl a Ronald Rump och Andrew Jeffers som Princess Liar och Kim Pong Pu visar på att man känner varandra utan och innan vilket ger extra krydda till showen. Sång- och dansnummerna är riktigt bra och att se och höra Katrine Falkenberg släppa loss är underbart. Men så är hon ju också en av Danmarks bästa musikalstjärnor.