Medryckande musikaler

Scen Österlen bjuder på dansant 80-tal och punkig explosivitet i sommar. Publiken får möta över 50 barn och 25 ungdomar i Footloose och American Idiot.

Footloose

Årets barngrupp sig redo för en oförglömlig sommar med en oemotståndlig dansant 80-talsklassiker fylld av välkända hits – Footloose. Footloose, som först var en film med premiär 1984, handlar om tonårige Ren, som flyttar till en liten stad där det inte är tillåtet att lyssna på modern musik eller dansa. Passande i en tid då vi ser många bakåtsträvande strömningar i samhället. Hur låter vi normer begränsa vårt samhälle och våra egna och andras liv? Scen Österlens barn som drar på sig cowboybootsen och dansar mot begränsande normer, för öppenhet och acceptans.

5–30 juli

American Idiot

Ungdomsgruppen kontrar med en explosiv, känslomässigt engagerande historia, baserad på bandet Green Day’s album med samma namn – American Idiot.American Idiot Foto: Torun Börtz

Den handlar om ett gäng ungdomar i förorten, deras jakt på identitet och deras möjligheter i ett post 9/11-samhälle där unga människor inte känner sig sedda eller behövda. American Idiot handlar om tillståndet i ett land som just nu styrs av en president som får hela världen att hålla andan. I botten finns alltid våra värdegrunder: ”Oavsett bakgrund ska vi kunna samarbeta och se varandra som lika. Vi ska kunna jobba tillsammans och vi ska kunna jobba för att utvecklas.”

7–28 juli

Scen Österlen, www.scenosterlen.com

Fotograf: Torun Börtz