Vetenskap på skoj

Höstlovet på Experimentarium i Köpenhamn är en hyllning till vetenskapen och nyfikenheten med 16 interaktiva utställningar och två splitternya vetenskapsshower med bubblor, eld, ljus, färger och pang på. Lovet avslutas med den stora såpbubblefestivalen.

Såpbubblor

Bli presenterad för såpbubblornas överraskande vetenskap och var med om att experimentera med deras färger, former och hållbarhet i små workshops.

Showerna

Hela lovet är det såpbubbleshow som tar dig med ut till såpbubblornas fascinerande ytterligheter där de bara blir större och större och antar de märkligaste former och färger.

Försöksshowen är ett ymnighetshorn av skojiga, livliga och lärorika experiment i gränslandet mellan kemi och fysik mellan 28 oktober och 3 november. Scenen kommer att koka av ingredienser såsom exploderande väte, karbid, monokromt ljus, flytande kväve, plasmalampor och ett enormt moln som täcker scenen.

Såpbubblefestivalen

Helgen 4–5 november kulminerar höstlovet med öppnandet av Experimentariums fenomenala såpbubblefestival.

Ingen har någonsin blåst en ful såpbubbla, men vem drömmer inte om att blåsa en gigantisk såpbubbla, som också kan explodera? Blås stora bubblor, små bubblor, bubblor inuti bubblor, fyrkantiga bubblor, gör bubblor med händerna – kasta er fritt ut i bubblornas värld på två stora bubble-områden.

Upplev såpbubble-legenden Tom Noddy från USA och hans fascinerande Bubble Magic Show flera gånger om dagen den 4 och 5 november.

Vid stängningsdags samlas vi under Experimentariums enorma, kopparklädda Helixtrappa, där vi tillsammans säger ett stort bubblande farväl, medan luften fylls av tusentals vackra såpbubblor.

Experimentarium håller öppet varje dag och för svenska besökare finns det alltid pengar att spara. Få 20 % rabatt på entrébiljetten med Club Bropass och Scandlines över Helsingborg-Helsingör. Särskilda villkor gäller.

Kika in på www.experimentarium.dk för mer information.