Vinterlund för tredje året i rad

Från grantändning till kärlekskonsert. Tredje upplagan av Vinterlund är igång med ett varierat utbud av upplevelser och evenemang som äger rum från första adventshelgen till och med alla hjärtans dag. Den här gången kryddat med Musikhjälpen som landar med sin glasbur på Stortorget 10–16 december.

Tomte VinterlandMårtenstorget kliver in i sagans värld

Mårtenstorget blir ny plats för tomteparet, snölekplats, hästskjuts och olika karaktärer från sagans värld. Nyheter där är bland annat bildpyssel med Lundakonstnären Mats Milhamre, ett Lund i miniatyr och ”I Nisses fotspår”, en sakletar-promenad för hela familjen. Alla aktiviteter är igång lördagar och söndagar i december.

Från den 22 december kommer det finnas en ”Wall of kindness” på Stortorget, där den som har en vinterjacka över kan lämna den till någon som bättre behöver den.

Vinterlundfavoriter

Teater Sagohusets kulturkalender går denna gång att se i ett skyltfönster i Vårfrugången. Temat för de 24 luckorna är ”Vår glömda skatt” och liksom som de två föregående åren blir det korta framträdanden med olika aktörer i Lund.

Efter nyår är det festivalernas tid: Lunds skidfestival i Stadsparken den 13 januari, electronica-festivalen Eter på Mejeriet och Skissernas Museum den 19 januari och songwriterfestivalen Lund berättar på Stadsparkscaféet den 25-26 januari.

Vinterkupolen återkommer till Stortorget med program alla lördagar från 12 januari till och med 1 februari.

Den 14 februari, på alla hjärtans dag, avslutas Vinterlund med den populära seniordansen på AF, afternoon tea till tonerna av Lund Big Band, och en konsert med Kärlekskören och Diana Nunez på Mejeriet.

För hela programmet se vinterlund.se

 

 

Foto: Martin Olson